Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van esélyem lefogyni?

Van esélyem lefogyni?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Életem nagy részében túlsúlyos voltam. Általános iskola valamelyik alsó évében kezdtem duci lenni és azóta sosem tudtam lefogyni. 13-14 éves koromban is fogyóztam, többször is. Volt hogy sikerült fogyni, de mindig végül kudarcba fulladt a tervem. És most ott tartok hogy magamhoz képest elég durván elhíztam. Egy év alatt felszedtem 10 kilót az amúgy is alapból túlsúlyos testemre. A súlyomat most nem osztom meg egyrészt nem tudom pontosan másrészt nem szeretem megosztani, de szerintem nyilvánvaló hogy nagyon sok. Viszont még mindig úgy vagyok hogy ha most elkezdek fogyni még nem lenne annyira késő. Több év is volt mikor egyik orvositól a másikig 10 kilóval nehezebb voltam. A diétákat amiket elkezdtem mindig abbahagytam egy idő után és a tornát is csak pár hét erejéig csináltam. Semmi akaraterő nincs bennem, de már depressziós vagyok a testem miatt és mivel stresszevő vagyok ez ettől is romlik. Mit csináljak? Hogy szeressem meg a sportot? Hogy itthon tornázzak minden nap? És hogy tartsam be a diétámat? Ez főként azért nem megy mert a családom nem foglalkozik ezzel és más étel szinte nincs is csak magas kalóriatartalmú étel. És az a baj sokat eszek. Hamar éhes leszek és akkor egyszerre sokat megeszek. Mit tanácsoltok? Elcseszett vagyok? Soha nem fogyok le?

2017. máj. 31. 18:29
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi hogy szerintem 30-40 kg fogyás simán kellhet.
2017. máj. 31. 18:31
 2/3 anonim ***** válasza:

A fő az, hogy te elhatározd magad, ebben más nemigen tud segíteni.

A magas kalóriatartalmú ételekkel semmi baj nincs, ha jók és laktatnak. S választhatsz az előnytelen köret helyett zöldséget, nem? (Hallottam már családról, ahol nincs zöldség, de jobb helyeken van.)

Ha ekkora felesleged van, bizonyára nem olyan extrém nehéz fogynod az elején.

Ha egyszerre sokat eszel, akkor neked kevés étkezés működik, ez van. Vagy ha kiéhezel, akkor egyél hamarabb.

2017. máj. 31. 22:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Azt hogy mit eszel az adott. Hogy mikor és mennyit azt gondolom te döntöd el, tehát napi 5-6 étkezés kis adagokkal. Reggel mehet bármi este nulla szénhidrát. Amit viszont tenni tudsz az egyszerű: beállsz a tükör elé lehetöleg kevés ruhában (fürdőruha), lefotozod magad és leirod a méreteid. Majd minden nap elmész kocogni csak annyira, hogy még tudj folyamatosan beszélni, de fárasztó legyen. Két hét múlva megismétled a fotózást. És ha mindent betartottál amiket irtam akkor remélhetőleg megjön az önbizalmad szép lassan. Azt remélem nem kell írnom ha már a kaját nem te választod, akkor édesség, cukros üdítő és társait felejtsd el. Hajrá, és remélem irsz majd eredményt.

Ui. Kocogástól, edzőteremtől nem kell félni, mert 1. Ugyan nem hiszed de mindenki magával foglalkozik 2. Ha mégis megbámulnak úgyis azt gondolják, hogy igen csinálja, van akaratereje stb...

2017. máj. 31. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!