Ki találta ezt ki, hogy a tej fogyasztás káros a sportolóknak, meg a fehérjét nem jó bevenni tejjel?
Még a gugliba is beírva a következő keresőszavakat:
tej, fehérje felszívódás, tudományos vizsgálat
szinte semmit sem dob ki, de pontosabban kidobott egy jó cikket, amit konkrét tudományos kísérletek ihletettek, amiben a tej jótékony hatását vizsgálták sportolóknak, és még véletlenül sem írnak semmilyen felszívódásról, hogy ezt meg azt lassít.
Ezt az egészet egy vagy két ember találta ki pár éve, és azóta némelyik, tápszereket forgalmazó oldalon népszerűsíti ezt.
itt a cikk, érdekes az alábbi keresőszavakkal is ezt dobta ki először...
Másrészt ha megiszol fél liter tejet, az még mindig csak 15 gramm fehérje, és nem hiszem, hogy 30 kiló a testtömeged. Tehát edzés után minimum 1 liter tejet meg kéne inni, ami már megegyezik egy tejsavó árával. Akkor meg miről beszélünk? Ha közben a tej
-80%-a kazein, ami edzés után tökéletesen szar
-a tejzsír tovább lassítja a felszívódást
-macerás meginni egy liter tejet egyszerre.
És akkor már fel sem hozom a tej káros hatásait. Most csak azt mondtam, miért nem jó testépítő szempontból.
ha megkívánsz egy pohár tejet, igyad meg, de élvezeti cikként tekints rá, ne testépítő-tiszta táplálékként.
oriza
és ugyan mi káros benne?
mert ilyen agyatlan paleos könyveket én is olvastam, ahol a világ legrosszabb dolgának állították be, csak a tudományos vizsgálat vhol nem volt.
de a cikk, amit linkeltem, lábjegyzetben(zárójelben van téve a cikkben, melyik folyóiratban volt ilyen tanulmány, gondolom aki vissza akar keresni), pont az ellenkezőjét írja, mint amit sok paleos meg mos tmár testépítő mond.
pl nem fogyasztok tápszert, fél liter vagy liter tej, lecsúszik kakaóval edzés után, és én nem szőlőcukrot teszek bele, hanem kakaót, kb ugyanúgy visszatölti a glükoz raktárakat.
annak is csak egy véleménye van...semmi több, gondolom vmi eszelős paleo fanatikus:)
nincs semmi kivetni való a tejben, csak ezzel a cikkel is ami linkeltem, erre akartam rávilágítani, és lehet h 8 perccel később szívódik fel a fehérje, mert egy kevés zsír van benne, de hidd el felszívódik.
amúgy még az ellenkezőjéről nem linkeltél be te se és montez sem cikket, de ne shop builderes baromság legyen, mert az az oldal, meg a nagy szakija, röhejes...:)
ha esetleg van a felszívódásokról, lebontva percekre is h miként hasznosul a tej, meg a hozzáadott fehérje felszívódása, szívesen elolvasnám.
de addig amit a cikkben írtak, kutatókkal elvégezve, inkább mérvadó.
Akkor még egyszer és utoljára, utána nem írok bármit is írsz:
A tejben 80% a kazein a fehérjerésznek. A kazein felszívódási ideje több óra, nem 20-30 perc!! Tehát nem 8 percekről van itt szó, amit te hibásan állítasz, hanem órákról ember. A túrót is azért esszük este, mert abban is kazein van, ami 4-5 órára is elnyújtja a felszívódást, így alvás közben is lesz tápanyag a szervezetben. Na jó edzést, szevasz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!