Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azt olvastam, hogy az aszpartá...

Azt olvastam, hogy az aszpartám alapú édesítőszerek nagyon ártalmasak, szintetikusak. Mit használjak helyette? Szőlőcukor? Esetleg más alapú édesítő?

Figyelt kérdés
2010. okt. 11. 11:33
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Használj xilit-et.

[link]

2010. okt. 11. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/28 anonim ***** válasza:
69%

nyírfacukor (ez fogyókúrára és cukorbetegség esetén nagyon jó)

méz

gyüm.cukor

finomítatlan nádcukor (én ezt használom, de nem fogyózom)

2010. okt. 11. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

xilit = nyírfacukor, csak ha magyarul veszed, olcsóbb (mondjuk így is egy vagyon)

www.nyirfacukor.hu

2010. okt. 11. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/28 A kérdező kommentje:
Nyírfacukor? Mindjárt megnézem a honlapot. A steviával mik a tapasztalatok? Nagyon érezhető a mellékíze az ételben, ha csak azt használod?
2010. okt. 11. 11:47
 5/28 anonim ***** válasza:
szacharin alapú édesítőszert is használhatsz.
2010. okt. 11. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/28 A kérdező kommentje:
Ez a nyírfacukor is jól hangzik. Most nem tudom eldönteni, melyiket próbáljam ki. :D Szerintem a nyírfacukor lesz. :-) De írhattok tapasztalatokat! ;-)
2010. okt. 11. 11:59
 7/28 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy a nyírfacukor hosszú távon májkárosító hatású...
2010. okt. 11. 12:10
 8/28 anonim válasza:
stevia
2010. okt. 11. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/28 anonim ***** válasza:

Hol olvastad, hogy a nyírfacukor májkárosító hatású? Ez szerintem nem igaz, sokkal inkább igaz a műanyagokra.


A nyírfacukorral azért kell vigyázni, mert amíg nem szoktál hozzá (FOKOZATOSAN kell!!!), addig nagyobb mennyiségben durva hasmenést okoz.

Amúgy rendkívül sok előnyös hatása van.

2010. okt. 11. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/28 anonim ***** válasza:
32%

Hol olvastad? kiskegyedben?


Az aszpartám az egy dipeptid, 2 aminosavból álló molekula, fenilanilinból és aszparaginsavból áll. Ezek az aminosavak annyira természetesek, hogy tulajdonképpen minden táplálékunk tartalmaz belőle többet kevesebbet.


Egyedül akkor lehet bajod tőle, ha fenilketonúriában szenvedsz, ez egy anyagcserebetegség (egyébként lehetséges, hogy valóban ebben szenved a válaszadók többsége, mert elbutulás az egyik tünete... :D), az ebben szenvedők nem képesek a fenilanalint lebontani. (mint a laktózérzékeny a laktózt, kb) Ezt leszámítva, az aszpartám biztonságos.


Szőlőcukorral való helyettesítése kiválló ötlet. a szőlőcukor ugyanis a legegyszerűbb cukormolekula, ráadásul nem is édes, és így sokkal többet kell belőle használni (2x 3x annyit), hogy ugyanazt az édesség-élményt elérd. ráadásul teljesen egészséges. Még senki sem lett cukorbeteg tőle. Ráadásul a nem is létező cukorbetegek sem szoktak megvakulni, és a végtagjaikat sem szokták amputálni.

2010. okt. 11. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!