Így sikerülhet lefogyni?
158cm vagyok és kb.70kg
Fogyni szeretnék legalább 15kg-ot
Így sikerülni fog?
Reggeli előtt sétálok kb. 1 órát és általában ezeket szoktam enni:
Reggeli: alpro joghurt,zabkorpa
Ebéd: párolt zöldségek (cukkini,brokkoli, répa stb.) tofu, illetve zöldségleves
Vacsora: szintén párolt zöldségek, de ezekből nagyon sokat szoktam enni
És napközbe még az étkezések között sok almát(5-6db-ot) és más gyümölcsöket eszek ( áfonya,banán, narancs stb.)
Így sikerülhet lefogyni?

Eleinte igen. Aztán az éhezés miatt csökken az anyagcseréd és még ezzel az éhezéssel is csak súlyt fogsz tartani.
Arról nem is beszélve hogy dzt nem nevezném egészséges étkezesnek. Fehérjében szegény, és olyan alapvető élelmiszercsoportok hiányiznak mint az olajis magok és a hüvelyesek. Semmiképp sem javasolnám hogy ezt kövesd.
Tudom hogy kevés és hosszú távon egészségtelen, de pl. rizsből vagy magvakból nem tudnék mértéket tartani egy korábbi étkezési zavarom miatt (anorexia majd túlevés).
Azt meg tudnátok mondani, hogy nagyjából mennyit kellene ennem, hogy egészségesen fogyjak?

Na jó, hogy legyen építés is bene:
Reggeli: 150 gr alpro joghurt, 10 gr zabkorpa, 20 gr olajos mag (mindig más) 100-150 gr tetszőleges gyümölcs
VAGY
150 gr növ joghurt, 30 gr granola és 100-150 gr gyümölcs.
A gyümölcs néha nyersen neha főzve néha lekvárként
VAGY
Tk/purpur kenyér tofurántottaval, zöldségekkel
Ebéd:
Lencsefőzelék
Tofu/karfiolsteak/
Sörélesztőpelyhes mac and cheese hüvelyestésztaból
Hamis babgulyás tk pitával
Lencsebolognai sok zellerrel és répával belefőzve, tk vagy zöldsegtésztával, sörélesztőpehellyel
Vagy a te vonaladon: tofu, párolt zöldség ÉS gabonaköret (rizs bulgur kuszkusz köles quinoa hajdina) váltogatva
Uzsonna: olajos mag, gyümölcs vagy bármi kisebb adag a fentiekbol
Vacsora: barmi a fsntiekből
A fent leirt mennyiseggel ehezni fogsz. Lehet nem erzed de a tested garantaltan fog. 1350-1400 kalorianal kevesebbet nem szabadna enned. (4 cm-rel vagyok alacsonyabb es 93rol fogytam 62re tehat pontosan tudom hogy az 1350 le tud vinni 62ig). Sajnos a fent leirt etrended borzalmasan egysiku, rengeteg vitamin, asvanyi anyag es antioxidans hianyzik es veszélyesen kevés benne midn a fehérje mind az egészséges zsír.
Szerintsm keress fel dietetikust aki segít megtanulni a helyes változatos vegán táplálkozásra. Sok sikert

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!