Hogyan tudom magam szép tónusossá tenni a nyáron? Mi hozná a legtöbb változást?
Stressz és egyéb okok miatt elhíztam az utóbbi években. Mostanra 25kg felesleg van rajtam. Szeretnék a következő 3 hónapban kb 10kg-t fogyni.
A kalóriadeficittel tisztában vagyok, inkább a mozgás része érdekelne. Edzőterem nélkül (legalábbis egyelőre) hogyan tudok némi tartást adni az izmaimnak?
Elég puding vagyok jelenleg, bőven lenne mit erősíteni.
Milyen mozgásformát lenne érdemes kipróbálnom itthon, testtartás, egyensúlyérzék fejlesztésére illetve fittebb izomzat építésére?
Pilatesen gondolkodom de szívesen kipróbálnék mást is.
23L

válasza:Július közepe van, úgyhogy ezen a nyáron látható izomfejlődés biológiailag értelmezhetetlen.
Ha izomnövelés a cél, akkor konditermi súlyzós edzés szükséges. Ha erre valamiért most nincs lehetőséged, akkor saját testsúlyos edzés (calisthenics, street workout, stb.). A pilates vagy a gyógytorna is remek mozgásforma, de nem tényleges izomnövelésre valók.
Nem az a cél, hogy holnapra legyen bikinire kész testem, de most rendeződnek körülöttem a dolgok, van időm és energiám magamra.
Szeretnék valahogy tempósan alakulni, a fejlődés motivál.
Utánanézek a calisthenicsnek, köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Azt vettem észre hogy aki pl 13 èvesen nagyon szép, az egy idő után, mire felnő a normál testalkatra ráhízik egy picit, és úgy husisabb lesz. Ez miért van? Nem tudnak mértéket tartani a kamaszok nagyrésze? Természetesen ilyen az anyagcserénk? Én látom rosszul? Van...
Persze nem azt mondom hogy az összes, de ismeretségi körömben, meg máshol is ez történik többnyire.
konditeremben nem birom menni,ugyanis nállunk nem található. :D 175 cm 75 kg 16/L
Egy hónap után valamennyit már fogyok? Természetesen az étrendemen is változtatok, fehér kenyeret/kiflit nem eszek, csokiból 1/10-ét. Amúgy egészséges BMI-m van, csak utálok ránézni a nagy hasamra, meg már feszülnek rajtam a 38-as gatyák ;) 17/L
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!