Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudom magam szép...

Hogyan tudom magam szép tónusossá tenni a nyáron? Mi hozná a legtöbb változást?

Figyelt kérdés

Stressz és egyéb okok miatt elhíztam az utóbbi években. Mostanra 25kg felesleg van rajtam. Szeretnék a következő 3 hónapban kb 10kg-t fogyni.

A kalóriadeficittel tisztában vagyok, inkább a mozgás része érdekelne. Edzőterem nélkül (legalábbis egyelőre) hogyan tudok némi tartást adni az izmaimnak?

Elég puding vagyok jelenleg, bőven lenne mit erősíteni.

Milyen mozgásformát lenne érdemes kipróbálnom itthon, testtartás, egyensúlyérzék fejlesztésére illetve fittebb izomzat építésére?

Pilatesen gondolkodom de szívesen kipróbálnék mást is.

23L

tegnap 21:08
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Július közepe van, úgyhogy ezen a nyáron látható izomfejlődés biológiailag értelmezhetetlen.

Ha izomnövelés a cél, akkor konditermi súlyzós edzés szükséges. Ha erre valamiért most nincs lehetőséged, akkor saját testsúlyos edzés (calisthenics, street workout, stb.). A pilates vagy a gyógytorna is remek mozgásforma, de nem tényleges izomnövelésre valók.

tegnap 21:29
 2/2 A kérdező kommentje:

Nem az a cél, hogy holnapra legyen bikinire kész testem, de most rendeződnek körülöttem a dolgok, van időm és energiám magamra.

Szeretnék valahogy tempósan alakulni, a fejlődés motivál.

Utánanézek a calisthenicsnek, köszönöm.

tegnap 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Miért hiznak el a kamaszok egy bizonyos kor után?

Azt vettem észre hogy aki pl 13 èvesen nagyon szép, az egy idő után, mire felnő a normál testalkatra ráhízik egy picit, és úgy husisabb lesz. Ez miért van? Nem tudnak mértéket tartani a kamaszok nagyrésze? Természetesen ilyen az anyagcserénk? Én látom rosszul? Van...

Miért van az, ha egy túlsúlyos ember lefogy, szép lesz?

Persze nem azt mondom hogy az összes, de ismeretségi körömben, meg máshol is ez történik többnyire.

Ha hetente hatszor futok 35-45 percet szép lassú tempóban (8 km/h), mennyi idő után lehet majd látni valami változást?

Egy hónap után valamennyit már fogyok? Természetesen az étrendemen is változtatok, fehér kenyeret/kiflit nem eszek, csokiból 1/10-ét. Amúgy egészséges BMI-m van, csak utálok ránézni a nagy hasamra, meg már feszülnek rajtam a 38-as gatyák ;) 17/L

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!