Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Teljes kiőrlésű tészta jó...

Teljes kiőrlésű tészta jó köretnek?

Figyelt kérdés

Kcalt számolok, nem a ch tartalom miatt kérdem.

De a barnarizset nem tudom jól elkészíteni, még a fehéret sem, mert sz@r lesz...

Jó a tk. tészta helyette rendszeresen (mondjuk heti 3-4x)?



2012. márc. 8. 21:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért mit csinálsz a rizzsel? Még én is el tudom készíteni, pedig nem vagyok egy nagy szakács.
2012. márc. 8. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem szeretem ha összeáll.
2012. márc. 8. 21:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom hogy kimérek 60g-ot minimális olajat teszek a serpenyőbe utána megpirítom a rizst a nagyon kevés olajon és felöntöm vízzel. Akkor öntöm rá a vizet ha mikor hozzáérek a rizshez forró. Általában kicsivel több mint duplája vizet eresztek rá, megsózom és ha elfőtt a víz kész. Nekem sose áll össze.
2012. márc. 8. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Kipróbálom akkor így, hátha...

De fehér v barna rizset szoktál?

2012. márc. 8. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:
fehéret
2012. márc. 8. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi a válaszodat!
2012. márc. 9. 09:08
 7/7 anonim válasza:

Rizsfőzés szakszerűen. :) Szakácstól tudom, és azóta sikerül is mindig az "éttermi rizs". :)


Egy fazékban melegítesz egy kevés olajat (3-4 ek.-nál nem több) Teszem fel 1 pohár rizst kimérsz beleteszed egy leszűrőbe, meleg vízzel! lemosod róla a keményítőt, addig mosod a forró víz alatt, míg szinte átlátszó nem lesz a víz. Közben felhevült az olaj, beleteszed a lecsöpögtetett rizst, és elkezded pirítani lefelé, addig pirítsd míg szét nem válnak a rizsszemek. Majd mikor már látod, hogy ki is fehéredett, és el is váltak egymástól, ráöntesz 2 pohár forró! vizet (a megmosott rizsnek a dupla mennyiségét.) Eleinte sisteregni fog, és vigyázz le ne forrázd a kezed, mert gőz keletkezik. Ráöntöd a két pohár vizet, teszel hozzá ételízesítőt, és borsot, 1-2x megkevered, és lefeded. Takarékon főzd addig amíg... (Ne kevergesd minden félpercben, mert tapétaragasztó állagú lesz.) ...elpárolog a víz. Majd zárd el a gázt, és hagyd a fedőt rajta. 15 perc múlva kavard fel, majd vissza rá a fedő, még 10-15 perc, és kész is a párolt rizsed. :)

2012. márc. 9. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!