Túlevés és éhség, mit javasoltok?
Iszonyat nagy étvágyam van, hatalmas adagokat be tudok vágni és mégis nagyon hamar megéhezem, nagyon nehezen lakok jól.
Hús és zöldség a fő táplálékom, nassnak fehérjeturmix, pár naponta némi gyümölcs, kevés zabpehely is. Nem eszem a zab kivételével semmilyen gabonafélét, semmi lisztes, cukros dolgot, tejtermékek közül is csak néha sajtot a zöldségekre olvasztva, inni meg csak csapvizet, de abból baromi sokat, olyan napi 3-4 liter simán lecsúszik, világ életemben nagyivó voltam. Szóval nincs ami nagyon felvinné az inzulinszintem, tápanyag is megvan, vitaminokat is szedek, mégis folyton zabálhatnékom van és folyton bőségesen túllépem a kalóriakeretem, egy grammot se fogyok. :(
Nagyon szeretem amúgy az aszalt gyümölcsöket és bizonyos magvakat, de azokból is túlzabálok, így azokat is kiiktattam (nagyon hiányoznak de nem tudok mértéket tartani).
Nem kényszerevés vagy unalomból evés, hanem tényleg éhes vagyok még így is. Mit javasoltok, hogy ne legyek folyton éhes?
Na szóval olyan hogy a gyomrom érzem hogy tele van és nehéz de mégsem elégül ki az éhségérzet, kívánnék még enni, főleg mindent amit nem szabad vagy csak keveset, olyan mintha ilyen elvonási tüneteim lennének, ingerült vagyok meg van hogy a kezembe harapok hogy a fájdalom elterelje a figyelmem, meg mert olyan ideg vagyok ettől.
Régebben amikor diétáztam nem volt ilyen probléma, kalóriát be tudtam tartani.
Nem eszel jól valószinűleg, valami tápanyag hiányzik.
Illetve, menj el egy hormonvizsgálatra - az is lehet a probléma.
Ez inkább lelki dolog lehet, hiszen ahogy mondtad, eleget ettél, a szervezetednek nincs szüksége többre.
Talán ha összeszednéd magad és tényleg eldöntenéd, hogy most 1-2 hétig, ha törik ha szakad, akkor sem léped át (a nem túl alacsony!) kalóriakeretedet, sikerülne hozzászoknod. Persze ez nem lesz könnyű, de sikerülhet :)
(amúgy biztos nem túl alacsony a kalóriakereted? meg még attól is lehetsz esetleg éhes, hogy nem vittél be minden tápanyagot, amire szükséged van)
rostdús táplálkozást és sok folyadékot javaslok (folyadék = víz) gyakori kis mennyiségű bevitellel.
Növeli a teltség érzetet, s talán fenntarthatóbb, mint bármilyen szuper diéta...
Lehet, hogy nem kéne kizárni egyes ételtípusokat és akkor jobb lenne. Ehetnél kis kenyérfélét, időnként tésztafélét, és főétkezés után egy-két kocka csokit lezárásnak. Tejtermék is kell a szervezetnek.
Nem igazán értem, hogy ha minden nap eszel húst, akkor miért kell még fehérjeturmixot is inni? :S
Köszönöm a válaszokat!
Sir Butcher: nem tudom mi hiányozhatna, talán zsírból fogyasztok keveset, de azzal még jobban megdobnám a kalóriát. Szénhidrátszegényen is táplálkozom de az nem kéne hogy baj legyen, másnak összejön még ketogén szinten is, annál azért én jóval többet eszek.
3/7: Összeszedem magam, tartom is az étrendet, de a mennyiséget nehéz lesz csökkenteni, ez nem az éhségről kéne, hogy szóljon, ilyesmi kaják mellett ez nem normális szerintem. Szóval kibírom én csak szenvedősen, pedig életmódszerűen kéne így kajálni. Lehet hogy pszichés, de olyan hiányérzet hátramarad, a gyomrom eltelik de az agyam valahogy nem jelez hogy ennyi elég, küldi az éhségjelzéseket tovább. A kalóriakeretem nem magas nyilván, mert nagyon alacsony az anyagcserém, mert nőből vagyok, fiatal se vagyok már, magas testzsírszázalék, kevés izom, rossz kombó ez így és ház a fogyáshoz korlátoznom kellene olyan 1500-ra de hát föléeszek. Ha elszámoltam volna magam és tényleg nem eleget ennék, már fogytam volna.
4/7: Folyadékot sokat iszok, írtam is, étkezés előtt-után is. Gyakran eszem, csak épp ez az, hogy hiába ilyen 400-500 kalóriákat tolok egy adagból ha naponta ezt 6-7szer nyomom.
6/7: Kenyeret nem nagyon ettem korábban sem, meg nem is lenne egészséges gabonaféléket enni és hát szüksége sincs rá a szervezetnek. Igazából nem hiányzik, inkább másféle kajákra vagyok kiéhezve, édes tejtermék, aszalt gyümi, puding, ilyenek, de nyilván nem okésak ezek. Amikor régen diétáztam és szépen lefogytam ettem ezeket édesítővel de elvileg nem szabadna. Meg a sima édességeket persze imádom de szó se lehet róla.
rosszkislány: nem hiszem, hogy a szex összefüggene ezzel. Régi diétámnál is kb annyit szexeltem mint most, akkor meg nem volt gond :D
7/7: Kicsit több, mint 3 hete eszek így. Ivás tényleg bőven sok, több is mint minden ismerősömnek, rohangászok is eleget vécére. Az evési tempón lassítok, tényleg gyorsan eszem. Lehet hogy cukorfüggéses elvonás, mondjuk eddigre már hozzá kellett volna szoknom szerintem. Tökre olyan vagyok mint Nutty a Happy Tree Friendsből. :( Finomságnak Scitec proteinturmixot szoktam, azzal nem kell sokat pepecselni és ízlik is meg el is telít egy időre de túlzásba esni nem lehet vele meg egy ideje pont el is fogyott, lehet ha veszek újra jobb lesz megint, meg zabkását csinálok néha, de lehet növelni kéne a repertoárt. Növényi tejből felénk csak mandulatejet láttam boltban de nagyon drága és ijesztően magas a kalóriatartalma szóval ha gyümiturmix lesz az inkább natúrba fog menni, de nem rossz ötlet, csak nem akarom túlzásba vinni a gyüm.cukor miatt. Rágózni gyakran szoktam. Ezt az édesítős kókuszcsókot megnézem, rákeresek, mondjuk csak stevia van itthon, gondolom az is jó. Sporttól nekem épp nő az étvágyam nem is kicsit, elég hülyén működök. :/
Dietetikust ajánlok. Ha ennyire éhezel, pedig "jó" kajákat eszel, nem "szemetet", akkor is kell valami gondnak lennie, amire te nem gondolsz, egy szakember meg tök könnyen rájönne, vagy össze tudna állítani olyan étrendet, ami neked megfelelő.
Így lehet, hogy többet ártasz magadnak, mint amennyi a haszna lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!