Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jó lesz így az étrend?

Jó lesz így az étrend?

Figyelt kérdés

Reggelente nem vagyok éhes. Így délelőtt gyümölcsöt ennék kb 20 dekát. Ebédre hús és párolt zöldséget. Estére nyers vegyes salátákat tojással vagy hallal.

Ez így jó lesz?

-14 kg a célom.

2014. máj. 7. 14:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Pont hogy reggel is kellene enni hisz akkor kezded a napot este meg kiürül alvás közben a szervezet mert mindet feldolgoz!Égéseges ember napi 5x eszik!

Napi 2x evés nem egészséges a szervezettre nézve!

2014. máj. 7. 15:17
 2/13 anonim ***** válasza:
Jah és az a -14 kg 3 hónap alatt van meg ha normálisan diétázol!
2014. máj. 7. 15:18
 3/13 anonim ***** válasza:

Azt mondják én semmire sem mondom, hogy jó.

Ez így jó. És még jó változatos is lehet, használd ki nyugodtan, használj sokféle zöldséget, különböző húsokat különböző fűszerezéssel, ha van kedved!

2014. máj. 7. 15:25
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem jó. A reggelire fogyasztott gyümölcs a lehető legjobb, amit csak ehetsz. (szerintem) Én is ezt eszem, és sokkal jobban érzem magam, mint korábban, amikor mást ettem.

Első válaszoló: Ha a szervezeted az éjszaka alatt "lemerül", akkor szerinted tényleg arra van szüksége, hogy felkelés után első lépésben nekiálljon megemészteni a sonkás tojást lekváros kenyérrel? Minimum 5 órás kínszenvedés a gyomornak, hogy a többiről ne is beszéljünk. De ha te erre vágysz kora reggel, ám legyen! Én inkább gyorsan felszívódó szénhidrátra, könnyen hozzáférhető energiára és vitaminokra vágyom, amikor lemerülve érzem magam. Szóval gyümölcs. :)

Kérdező: A párolt zöldség és saláta jó, de így leírva kevésnek hangzik. Remélem nem valami madáradagokat szánsz az étkezéseidre, mert ez nem tesz jót a testednek. Ha nincs miből működni, akkor a zsírraktárakat sem tudja lebontani a szervezeted, ezt ne feledd!

Hús, tojás, hal. Hm-hm. Nehéz ügy, én vega vagyok, de senkit sem akarok erőszakkal megtéríteni. Vigyázz az elsavasodással, és egyél mellette sok zöldséget, gabonát, magvakat vagy azt, ami jól esik és belefér az egészséges kategóriába.

-14 kg szép elhatározás! Sok sikert hozzá!

Ne éhezz és vigyázz a testedre!

Amúgy ha van még kérdés, szívesen segítek. :D

2014. máj. 7. 15:31
 5/13 anonim ***** válasza:
Reggelire pont hogy lassan felszívódó szénhidrátot kell enni, ami nem csapja az egekbe az inzulinszintet. Ha már nem akarsz normálisan reggelizni, akkor inkább a zöldségféléket részesítsd előnyben (paradicsom, uborka, sárgarépa, és társai)
2014. máj. 7. 15:37
 6/13 anonim ***** válasza:

Elvileg Utolsó válaszolónál a pont.

Szubjektív: én reggel valahogy nem érzem magamat kimerülve. Enyhén álmosan talán, de hogy ne lenne a testem mögött 6-8 óra regeneráció, alvás azt szerencsére nem érzem.

Alapvetően tele az epehólyag, és emésztésre (is) kész a szervezet.

Úgy értem elvileg és szubjektív véleménnyel is kiegészítve :)

2014. máj. 7. 15:45
 7/13 anonim ***** válasza:
Jó a gyümölcs reggel, de a 20 deka kevés, vagy csinálj belőle zöld levelekkel sok vízzel turmixot. Jobban eltelít és tele van hasznos anyagokkal, vitamin, ásványi anyagok. Pld pitypang levél, csalán, spenót, cékla-répa-pezrezselyem levele, bodzavirág, akácvirág.
2014. máj. 7. 15:54
 8/13 anonim ***** válasza:

Már bocs, de a gyümölcsből származó cukor nem emeli meg olyan gyorsan az inzulinszintet, hogy abból bajod lehetne. Először is tele van rosttal, ami lassítja a felszívást. Kettő: a gyümölcsben a legtöbb cukor fruktóz, aminek a májban előbb glükózzá kell alakulnia, hogy a sejtek fel tudják használni. Ez a két tényező végül azt eredményezi, hogy a véredben mindig csak annyi glükóz lesz jelen, amennyire éppen szükséged van.

A gyümit emészteni gyakorlatilag nem kell, felszívódása gyors, de nem emeli drasztikusan a vércukrot. Ideális reggeli energia és vitaminforrás.

Epehólyag. Persze, hogy tele van. A szervezeted éjszaka és reggel még javában méregtelenít. Méregtelenítene. Ha nem kényszerítenéd arra, hogy helyette főtt kolbászt emésszen.

A szervezet reggel készen áll az emésztésre? Ez új. Szerintem reggel pont nem kéne ilyenekkel terhelni az éppen feltöltődött, energetizált, kipihent testedet. Én sokkal szívesebben fordítom másra a friss energiáimat, de persze ez én vagyok.

2014. máj. 7. 16:38
 9/13 anonim ***** válasza:

A reggeli kérdés mindig sok ellentmondást szül.

Én azt mondom,ha nem esik jól,ne egyél. Én még gyümölcsöt sem eszek reggelire,sőt (kapaszkodjatok!) SEMMIT nem eszek délelőtt 10 éve.Vagy több.Már nem emlékszem. Az epém köszöni szépen,nagyon jól van.

Ezt egy pár éve találták ki,hogy napi 6* kell enni,ébredéstől lefekvésig. Biztos ,van akinél bejön,de vannak akiknél nem termelődik elég emésztőenzim 2-3 óra alatt,és nem esik jól reggel 8 kor enni,utána meg délben ebédelni.

A hús+tojás+hal + zöldség kombináció szerintem a legjobb ami létezik ,lényegtelen ,hogy van elosztva,akár egyszerre is meg lehet enni a napi adagodat,ha úgy tetszik. Ezzel sokan nem értenek egyet biztos.Lényeg,hogy nincs kőbe vésve az étkezések időpontja,a MINŐSÉGE sokkal fontosabb ,mint az,hogy hány órakor eszed meg!

2014. máj. 7. 19:40
 10/13 anonim ***** válasza:

Aki foglalkozott valaha konkrétan a gyümölcsök vércukorszint emelő hatásával, az NEM ír le ilyeneket

"de a gyümölcsből származó cukor nem emeli meg olyan gyorsan az inzulinszintet, hogy abból bajod lehetne. Először is tele van rosttal, ami lassítja a felszívást."

1 dolgot itt bevallok: az inzulinszint emelő hatást én sem ismerem. De a gyümölcsök glikémiás indexe közel sem alacsony, ez tény, ez nem bonyolult. Ez nem is vita téma.

Vita téma az a rész lehetne, hogy a testünk reggel mennyire akar húst és zsírt emésztgetni.

Itt egyrészt megjegyezném, hogy nekem mindegy kinek mi az ízlése, ugyan úgy 'palejó' a reggeli gyümölcs mint a zsírszalonnás tojás.

Viszont kíváncsi lennék, hogy szubjektív véleményen túl miért ne lenne jó reggel zsíros, tápláló állati eredetű ételt enni?

Ebben a témában úgy gondolom nyugati tudományok nem szolgáltatnak kellő információt.

Akkor kiindulnék abból amit mégis tudunk mondjuk a kínai tudományok alapján. Először is van egy szervóra, ami szerint 9 óra környékén van az emésztő szerveink működésének tetőfoka. Gondolom ez életritmustól is függő, eltérő de ha tényleg így van, akkor az ébredés utáni órákat jelenti.

Még egy adalék: a kínaiak a gyümölcsöket alapvetően hideg típusú élelmiszernek tekinti. Narancsbőrös nőknek a gyümölcsök fogyasztását sem ajánlják.

Erre nagyjából magyarázatot adhatnak táplálkozástudományi ismereteink: a gyümölcsök fruktóz tartalma egyáltalán nem előny. Nem alkalmi fogyasztással van probléma, de életmódszerűen a sok gyümölcs (és gyümölcscukor) fogyasztás nem igazán ajánlott.

Mivel az emberi test mégis eléggé csodálatos, főleg ha relative kevés mérgezés éri (hormonok, gyógyszerek, műanyagok, glutén, tej stb.) akkor mégis képesek vagyunk jó erőben és egészségben élni gyümölcsevéssel is, tény hogy vannak nyersvegán gyümölcsevők, akik igen jól alkalmazkodnak abszolút gyümölcscentrikus táplálkozásmódhoz! :)

2014. máj. 8. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!