Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi lenne az egészséges...

Mennyi lenne az egészséges testzsírszázalék?

Figyelt kérdés
a suliban mindenkinek mértek testzsírszázalékot, és nekem 28.8%-jött ki. tudom hogy ez egy kicsit sok mert utána néztem, mennyi lenne egészséges számomra? 165cm 59kg 14L - ja és mennyit kéne fogynom, hogy egészséges legyen az arány?

2015. márc. 22. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem lehet megmondani, mennyit kell fogyj, mivel nem tudni miből fogsz fogyni, sokaknak nő a testzsírszázaléka fogyáskor, mivel a rossz módszerük miatt izmot veszítenek.

Számít a melled nagysága is, hiszen nagy mellnél a nagy százalék az egészséges az eloszlás miatt.

Milyen géppel mérték? Hol tartottál a ciklusodban? A vizesedést ugyanis simán zsírnak nézi a gép.

Izmosíts.

2015. márc. 22. 19:52
 2/3 A kérdező kommentje:
valamilyen mérleg amin egy rúd volt és vízszintesen kellet tartani, a kosár méretem b-nél kicsit nagyobb de c-nél kisebb.
2015. márc. 22. 19:56
 3/3 anonim ***** válasza:
A sulis testzsírmérő elég pontatlan amúgy.
2015. márc. 22. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Mit tegyek, ha rettenetesen kívánom az egészségtelen kaját? Az adataim alapján szerintetek kövér vagyok?

13, nemsokára 14L, 159 cm, 54 kg (ezt délután mértem, lehet reggel kevesebb). Én tettem fel a kérdést, hogy szabad-e hinni a tiniknek való testtömegindex kalkulátoroknak, mert azt írta ki, hogy túlsúlyos vagyok. Értem, hogy hülyeség, mert a gyerekeknél nem lehet...

Mennyi a maximális testzsírszázalék, ami egészséges?

Régebben ~45% körül lehettem, jelenleg kalkulátor szerint 20%-on állok. Nem célom a szálkás izomzat, inkább az egészség a fő szempont. Hány %-ig menjek le? Utána természetesen tömegnövelő szakasz jönne. Elméletileg 70 kg lennék szárazon, jelenleg 86 kg vagyok. Szerintetek mennyit kéne még leadnom?

Egy 180 cm körüli férfi, átlagos csontszerkezettel, átlagos vagy jobb genetikával. Tökéletes étrenddel, intenzív edzéssel, megfelelő pihenéssel...

Tehát ha minden tökéletes, stressszmentes élet, nincs anyagi akadály, minden adott. Mekkora súlyt érhet el az illető? Teljesen naturálba.

Mennyi az egészséges testzsírszázalék?

Nemrég csináltak nálam állapotfelmérést. 170 cm voltam, 75 kg és 15% volt a testzsír. BMI: 25. Nem nézek ki kövérnek, csak az a tipikus széles csontozatú, fiús alkat vagyok, egyébként 26 éves nő. Most 31 hetes kismama vagyok és 85 kg. Még mindig nem nézek ki kövérnek,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!