Mit gondoltok a diétámról?
Étel:
Reggeli: 2,5dl yoghurt, 1tk lenmag, 6szem aszalt vörösáfonya, 2ek zabpehely
Ebéd: Heti 2x saláta tejfölös salátaöntettel pár szem pirított zsemlekocka, kisebb adag 3x rántott csirke, 1x hátszín, 1x roston sütött hal mellé hasábkrumpli kókuszzsíron sütve vagy rizs
Uzsonna: Nagyobb adag gyümölcs
Nasi(2-3naponta): 2tucat kölesgolyó, 2dl zsírszegény tej, kis adag napraforgómag
Vacsora: 2 vékony szelet kenyér, felvágottnak 2szelet sonka vagy 4szelet szalámi, vékony vaj, trappista sajt, zsírszegény túró, Activia yoghurt
Ital: Reggel 2dl tea 1kanál mézzel, átlagban 3dl üdítő, 2l ásványvíz
Edzésnek: Heti 5x 40perc aerob edzés+10perc súlyzós
1x 20perc talajtorna has és hátizommal
Eddigi infók, egyéni ízlésem és anyagi helyzetemből eddig ezt tudtam kihozni. 6hete kezdtem és -6kilónál tartok. Min érdemes még változtatni?
Az előzőnek nincs igaza sok dologban, pl. a vaj nem hizlal, kizárólag a kalóriatöbblet hizlal és a vaj sokaknak inkább segít, de ez emberfüggő. A napraforgómaggal ugyanaz, én is mindig ettem olajos magvat fogyáskor, általában elég sokat. Attól még esetenként lehet előnytelen, de ez mindenre igaz s ezt az embernek magának kell kitapasztalnia.
Ha az ebéd saláta, akkor elég fehérjeszegénynek néz ki a nap, amúgyis esélyes, ki kellene számolni.
A tej előnytelen, a felvágottak zöme sem minőségi, bár ez a trappistára is áll. A joghurtnak rég van magyar írásmódja, nem tudom, miért használják az angolt.
Az üdítő teljesen buta ötlet bármilyen étrendben.
A többivel nincs bajom, ha nem nekem kell enni, nyilván lehet így is fogyni, mennyiség kérdése. A sült krumplit egyesek egészségtelennek tartják, én nem, mindenki döntse el maga, mit gondol róla.
Súlyzós edzés több kellene, csináld már komolyan akkor, a teljes testet nem lehet 10 perc alatt megedzeni, kezdőknek pedig teljes testes kell, heti háromszor (ha az túl sok, akkor kétszer, de 3 is menni szokott, inkább csak az első héten van hosszabb izomláz, persze ez az edzésprogramon s az ember edzettségén is múlik).
#6: Nem fogyáshoz, az élethez. A súlyzós edzés jó. Ha a kérdező nem írt volna róla, nem biztos, hogy említem, de ha már súlyzózik, akkor rendesen csinálja. Amúgy az aerob a jó fogyáshoz, tudom, illetve igazából bármi, ami kalóriát éget. A teljes testes edzés az egész testet felpörgeti, ami az anyagcserére jó hatással lehet, de elsősorban nem a kalóriaégetés miatt csináljuk.
A sült krumpli nem a legideálisabb, de pl. a tk kenyérnél elég sokak szerint jobb, nem is véletlenül... Ahhoz képest még a kenyérbe se szoktam beleköütni, ha valaki azt akarja enni néha, tegye.
Kérdező, az üdítőt akkor is jobb lenne cserélni, minimalizálni. Persze ha konkrétan elmegy az életkedved nélküle, akkor igyad, de mivel ez nem eléggé logikus, azért próbálj kevesebbet s mást. A testednek egyáltalán nem szükséges, sőt, a lelki függéstől is jobb lenne szabadulni. Ha nem is drasztikusan, de fokozatosan.
A sült krumplit még megértem, nekem is nagy kedvencem volt, annyira mondjuk nem, hogy vagy 4 évig ne tudtam volna szinte nullára vinni hirtelen, de nekem passzolnak a drasztikus váltások. Az édességeket viszont nem hagytam el soha. Mindenkinek megvannak a maga kis kedvencei, jó esetben ezeket be lehet passzintani egy, az átlagemberénél nagyságrendekkel egészségesebb életmódba (az édességekkel ez elég könnyű, mert nincs fix elem. a sült krumplira ez nem igaz). Vagy ritkán és/vagy keveset enni belőle. Sokunknak nem való a totális tiltás. Könnyű mondani, hogy ne egyél ezt s ne igyál azt, de nem mindenkinek célszerű mindenáron betartani ezeket. Vannak elemek, amikhez csak óvatosan szabad nyúlni, különben minimum egy kisebb tragédia lesz belőle. Vagy felesleges önsanyargatás.
A rizs azért elég kevés fehérjét tartalmaz s nem is komplett. Persze ha rengeteget eszik az ember s komplettálja, úgy már számít. De az inkább szénhidrátbomba. A zabban több van, de nekem az is szénhidrátbombának minősül, elvégre az.
Egyszerűbb a komplett állati fehérjékre fókuszálni (a tej, joghurt és társai elég fehérjeszegények, inkább szénhidrátosak, a többi OKbb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!