Lehet-e 1 nap alatt kb fél kiló zsírt leadni, minimális, vagy semmi izomvesztéssel?
És honnan veszed ezeket a légbőlkapott adatokat, honnan veszed, hogy súlyzós edzéssel elégetsz 500 aerobbal meg 1500-at?
Hasadra ütöttél és kitaláltál két számot?
Ez nem így működik. Lehet ennyit veszteni, de mindig komoly izomvesztés mellett. A test így működik. Extrém deficitben izmot bont, ha fehérjén élsz, akkor is. Nem véletlenül vigyáz az, akinek kedves az izma, hogy ne kerüljön túl nagy deficitbe. Legalábbis így tudom s logikus is számomra.
Persze az izom visszaépül, így van, akinek megérheti, már ha bírja ezt az extrém deficitet.
Mivel fogyáshoz tápanyaghiány kell, hogy azt a zsírból fedezze a tested, így minimális izomvesztés mindenképpen lesz, hisz elég drágán fenntartható szövet, így próbálja azt is a mozgáshoz minimálisan szükséges szinten tartani a szervezet.
Megjegyzem, ennyi mozgástól kikészül majd a tested.
1 nap után jó, hogy nem érzed, hogy gyengébb lennél... Illetve van, aki érzi, de van, aki nem.
Amikor nem ettem 5 napig, én is jól voltam, az kevés idő.
Nem tudod, hogy mennyit fogytál, csak a testsúlyod változását láthatod (bár a mérlegek sem megbízhatóak). Jópár kilót veszthetsz úgy, hogy ebből nulla a zsír. Főleg, ha edzel és lemeríted a glikogénraktáraidat s az általuk megkötött víz eltávozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!