Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szénsavas vagy szénsavmentes...

Szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz jobb fogyókúra szempontjából? Miért?

Figyelt kérdés
Mindenki a szénsavmenteset mondja.A szénsavasnak milyen negatív tulajdonságai vannak? :)
2015. jún. 25. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:
a szénsavastól konkrétan hízni nem fogsz csak felpuffadsz -> nagyobbnak néz ki a hasad tőle. szerintem ihatod nyugodtan
2015. jún. 25. 21:22
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
Szénsav a fogak szempontjából káros, mivel a zománcot fel tudja puhítani, így a cukrok könnyebben támadják.
2015. jún. 25. 22:44
 3/4 anonim ***** válasza:

dehogy fújja fel a hasad... :D XD

szénsavasat a szénsav miatt nem ajánlják, mert hamarabb éhes leszel tőle

2015. jún. 25. 22:44
 4/4 anonim ***** válasza:
57%
tök mindegy
2015. jún. 25. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Tartalmaz-e tartósítószert a pillepalackos szénsavmentes ásványvíz?

Állítólag a szénsavas nem tartalmaz, mert a szénsav tartósít, míg a mentesbe kell tartósítószer. Természetesen a csomagoláson nincs feltüntetve.

Csak nekem szokott "zsibbadni" a nyelvem a szentkirályi ásványvíztől?

Ahogy ittam a szénsavmentes szentkirályi ásványvizet éreztem, hogy furcsa az íze és olyan, mint ha zsibbadna tőle a nyelvem. Vagy inkább, mintha irritálná. Kb. ivás után 10 percig irritálja még a nyelvem. Ha hozzáérek valamihez (pl. szájpadlásomhoz) a nyelvemmel csak akkor érzem. Ez miért van?

Ivás után (bármit iszom, lehet szénsavmentes ásványvíz is) miért kell rögtön böfögnöm?

Minél többet iszok annál nagyobbat kell böfögnöm és ez kellemetlen tud lenni. Sok levegőt nyelek? De hogy tudnék kevesebb levegőt nyelni?

Az emberek mit szeretnek a szénsavmentes ásványvízben?

Véleményem szerint olyan mint valami elcseszett csapvíz mégis annyi embernél látom, hogy azt isszák.

Tényleg csak a szénsavmentes ásványvíz a jó fogyókúránál?

Miért baj az édesítőszer? Mit árt? Rosszat teszek vele a fogyókúrámnak? Kevésbé lesz hatásos? Én világ életemben cukros üditőkön éltem, nagyon nehéz lemondanom ezekről, kávét se tudom feketén meginni tej és édesítő nélkül, bár tejet is csak irtó keveset rakok bele mert...

Szénsavmentes ásványvíz helyett a csapvíz is megfelelő?

Mi a hátránya h szénsavas/enyhén dúsított az ásványvíz?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!