Régóta diétázók, ti mennyi időt foglalkoztok naponta a fogyókúrával?
A kaloriaszamlalast vagy maniakusan vagy sehogy nem lehet csinalni (en inkabb "erzesre" eszem annyit amennyi meg joleso am de fogyaszto hatasu is. Nekem bevalt).
Lassabban etkezem. Tudom nem hangzik valami nagy dolognak, de megis csak tobb ido megteriteni majd lassan elfalatozni egy (hazi) ebedet mint hogyha az utcan rohanva bekapnek valamit...
Elkezdtem fozni, bar igy is inkabb egyszerubb, max fel oras receptek kozul valogatok.
Illetve mozgok -de ez mar inkabb az utana levo jol eso faradtsag miatt csinalom-, illetve inkabb a dragabb de jobb minosegu eteleket veszem meg (nekem megeri).
Tehat -mozgas nelkul- ugy napi 1 orat vesz igenybe, de en ezt elvezetnek fogom fel nem kinnak.
Nos, nekem 5 év próbálkozás eddig, drasztikus életmódváltások, egészségtudatosság és gykfüggőség. Brutálisan sok időm megy el étellel, most igyekszem lejönni róla (mondjuk manapság testépítés témával megy el sok :D az se jó). Szeretek kísérletezni is. Csak a konyhában órák mennek el, egyszerű ételek mellett is, evés, főzés, mosogatás, takarítás... Tudom, hogy beteges. Egy ideig nem, az embernek muszáj több időt foglalkozni vele, ha nagyon extrém életmódváltásokat végez és eleve nagy hobbija az evés és a főzés... Jó hobbi, csak túlzásba nem szabad vinni (kalóriát is számolok, macera a napi millió méréssel, főleg, ha évekig stagnálsz. most már fogyok és egyszerűbben eszem, de jó lesz majd abbahagyni. olykor meg is teszem, kell az). Stresszelni legalább nem stresszelek rajta és sosem lesznek evészavaraim, de ha sokat foglalkozol étellel, akkor az evés már nem ritka, élvezetes alkalom, mint rég... Olyan, mintha mindig ünnep lenne, nem poén.
A recepteket már igyekszem hanyagolni, így is millió van, amit majd egyszer letesztelek, jelenleg nincs rá kapacitásom s nem is élvezném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!