Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 100g kukoricapehelyben 6g...

100g kukoricapehelyben 6g cukor. Sok vagy ez még oké?

Figyelt kérdés

Most vettem a tescoban egy hatalmas csomag extrudált kukoricapelyhet. Reggelire szeretném enni tejjel és gyümölccsel.

100 grammban 6g cukor van a leírás szerint. Ez jónak számít?


2017. szept. 16. 17:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Ízlés kérdése. Attól függ szereted-e az édeset.
2017. szept. 16. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy egy fogyókúrázónak ez megfelelő-e. Nyilván szeretem az édeset, de nem ehetek többé agyoncukrozott dolgokat mert megakarok szabadulni kb 20 kilótól.
2017. szept. 16. 18:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt magadnak kell eldöntened. Én ma bő 50 gramm cukrot vittem be töményebb formában (méz, mazsola, banán, szőlő, körte) s igencsak jó fogyós napom lett. A fogyás a kalóriadeficittől függ. Nekem alapból előnytelen a cukor, éhessé tesz, de ma jóllaktam így is, így semmi gond.


A kukoricapehely eleve elég tömény cukor, csak összetett, magas GI meg minden, a gyümölcs is cukros, a tej is... Persze ettől még fogyhatsz vele. Mennyiség kérdése is.

2017. szept. 16. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Édeset ehetsz cukormentesen és extrém szénhidrátszegényen is, szerencsére ez nem gond s nem is rosszabbak ízre sem, mint a cukrosak (bár ez ízlés dolga, én negatív változást nem vettem észre a tömény cukrok szinte teljes elhagyásával).

Persze nem muszáj édességet enni az életben maradáshoz s egészséghez.

2017. szept. 16. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

A kukoricapehelyben található keményítőt (kb 83g 100g-ban) az amiláz enzim cukorra bontja. ("Az amilázok = enzimcsalád, az ember szervezetében a nyálban és a hasnyálmirigy váladékában-gyomorba kerül-fordul elő. Keményítő tartalmú élelmiszert elég sokáig rágva enyhén megédesedik az ember szájában, ami az enzim működésének a következménye") Tehát amint szádba kerül,cukorrá bomlik. Ha a 100 grammból levonod a fehérjét, zsírt és rostot, megkapod a cukrot. Ehhez még jön a a tejben s a gyümölcsben lévő. Majdnem annyira megemeli a vércukorszintet a gabonapehely, mintha kristálycukrot kanalaznál :( Glikémiás indexe:81 -Kristálycukor:68,

Szőlőcukor:100- ("A glikémiás index egy olyan 1 és 100 közötti szám, megmutatja, hogy egy adott élelmiszer milyen gyorsan és mennyire tartósan emeli meg a vércukorszintet.") Szendi Gábor paleós könyveiben érthetően leírja ezeket, de ajánlom az anatómia és belgyógyászet tankönyveket, ha érdekel a téma.

2017. dec. 28. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!