Futópadon az emelkedőn gyorsgyaloglás tényleg több kalóriát éget, mint a futás?
10 fokozata van a futópadnak az emelkedőkre, nem tudom hogy ezek hány fokosak. De 8-10re felvittem és 5-6km/h-val sétáltam.
Futni pedig csak szimplán 8-9km/h-val szoktam.
Csak azért kérdezem, mert olvastam valahol hogy az első módszer több kalóriát éget el. Amit nehéz elhinni, mert kevésbé fáradok el tőle mint a futástól.
Ha mindkettőt csinálom mondjuk fél óráig (annyi ideig nem is nagyon tudok futni, meg szoktam állni közben, szóval az nálam inkább 20p futás és 5-10p gyaloglás) akkor melyik mennyi kalóriát éget el? Kb
168cm és 58kg vagyok 20/l

válasza:A futás egy magas intenzitású izommunka, magas pulzussal, ennek következtében az izmokban lévő glükózt használja fel energiaként, ezért szálkásít. Míg a gyaloglás egy alacsony intenzítású izommunka, alacsonyabb pulzussal, így az a testeden lévő zsírt használja energiaként, ezért fogyaszt.
Kérdés mi a célod, a kalória az energia mértékegysége, kérdésed szemponjtából a lényeg az, hogy mi az energia forrása. Tegyük fel a futás eléget 1000 kalóriát, a gyaloglás meg 500at (csak mondtam valamit), de ha fogyni akarsz, akkor jobban jársz a zsírból elégetett 500-al.
Ezt jól megmagyaráztad, köszönöm
Igen, akkor szempontomból jobban járok az emelkedőn gyaloglással, mivel izmot szeretnék építeni és jobb ha a zsírból veszi fel a testem az energiát

válasza:#1 nettó baromság, amit írsz.
Egyedül a kalória deficit számít. Hiába használsz kisebb arányban zsírt futás közben. A futás közben felhasznált a glikogén raktárakat utána valahonnan vissza kell töltenie a szervezetnek. Ha kalória mínuszban vagy, akkor ez zsír bontásból fog történni. Ha kalória pluszban vagy... akkor meg igy se úgy se fogsz fogyni.

válasza:ma 09:24
Mitől baromság? Mert te máshogy tudod/gondolod?:)
Amit én írok a biológia és az élettan törvényszerűségein alapszik, a zsírégetésnek vannak biológiai feltételei, ugyanúgy, ahogy az izomépítésnek vagy éppen szálkásításnak. Ezek nem vélemények, hanem tények, ne keverjük össze a kettőt.
Amit írsz, egyébként nyilván igaz, csak a kérdéshez nincs köze, mert az általad leírt történet akkor is igaz, ha nem sportolsz semmit:) Tehát ha otthon ülsz éhezve a kanapén, akkor fogyni fogsz. Nyilván. A kérdés viszont edzés és edzés közötti különbségről szólt, erre válaszoltam, miszerint a futás cardio, a gyaloglás meg aerob edzés (ezeket a fogalmakat se én találtam ki, ahogy azt se, hogy ezt a kettőt érdemes megkülönböztetni).

válasza:

válasza:

válasza:Én úgy tudom, hogy van egy meghatározott pulzus amin a legtöbb kalóriát égetsz. Ez nem a legmagasabb, csak egy meghatározott számú.
Plusz egy egyszerű angol nyelvű keresés megmondja a választ.
+nekem a személyi edzőm azt mondta, hogy a gyorsséta is elég kardio, nem kell futni. Nem feltétlen éget több kalóriát, de szerintem kb azonos mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Nem egyik napról a másikra várom, és nem is azért kérdezem, mert sürgős lenne, ugyanis nincs nagy súlyfeleslegem, csak + 2-3 kg. Egyszerűen kíváncsi vagyok. Köszönöm előre is:)
Fogyni szeretnék,és mellette izmosodni. Eddig leadtam 5kg-ot,még 10-et szeretnék. Eddig futottam 10-30 percet,attól függ volt e aznap kézi edzésem. Pár napja 10perc futás után alig izzadtam meg,elkezdem 6/6,5-ösön 5-ös emelkedőn sétálni,és 5perc után kivert a víz....
A célom a zsírégetés. Csak 4 kiló felesleg van rajtam. Sok helyen olvastam már mindent, csak nem nagyon tiszta, hogy most mikor mit égetek, és hogy hány percig érdemes csinálni. Naponta mennék futni, csak először ezt szeretném tisztázni. Olyan 3-4 óra körül...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!