Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ti mit főztök a mindennapokban...

Ti mit főztök a mindennapokban ami egészséges, és megfizethető?

Figyelt kérdés
Hamarosan a vőlegényemmel a saját házunkba költözünk, én leszek a kinevezett "szakácsnő". :) Mindketten eléggé elhízottak vagyunk, de még nem durván. Nem akarunk koplalós fogyókúrákba fogni, inkább csak megváltoztatnánk az étrendünk. (A párom kondizni kezdett el, én avivázni, és sétálni) Az lenne a kérdésem, hogy akik már ilyen étrendet követnek, mit főztök a minden napokban? :) Igen google a barátom, de nekem tapasztalt emberektől kellenek bevált receptek. Nem akarunk gyorsan fogyni, 3 év múlva szeretnénk gyereket vállalni, az a végső határ amíg szeretnénk formába hozni magunk, a párom 50kilót szeretne fogyni, én 40-et. :) Köszönöm a válaszokat!

2019. ápr. 8. 20:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én is életmódot váltottam 1-2 hónapja. Azóta főzök rendszeresen. Előtte is főztem, de nem ilyen gyakran.


- kenyér helyett saláta: főleg zöld saláta, paradicsom, paprika, hagyma, póréhagyam stb..

- Köret: tésztát kiiktattam, helyette: kis adag bulgur, rizs, köles,quinoa, édesburgonya módjával. A köret úgy néz ki, hogy tényleg pár kanál, és sok zöldség.

- Húsok: pulyka, csirke, marha alapvetően, néha hal (pl tonhal)

- Tojás: egy jó hagymás rántottát fogok most is csinálni mindjárt vacsira

- Reggeli: Én zabpehelynél maradok, ezt felturbózhatod ahogy szeretnéd. Vagy ehetsz tojást is reggelire. JA és még valami: a rántottát sem kennyérrel eszem azóta, hanem zöldségekkel. Durvának tűnhet elsőre (nekem is az volt :))), de őszintén tök jó így! Nem hiányzik egyáltalán a kenyér.)

- Kis adagban magokat szoktam rágcsálni: mogyoró, mandula, tökmag, ezt szórhatod egyszer-egyszer a saliba is.


A főzésekhez:

- Olaj helyett amikor teheted inkább tepsiben süljön/párolódjon a husi+zöldség a sütőben. EZ amúgy időben is praktikus: utálok a sütő felett állni, így meg lefoglalod magad míg sül a sütőben a vacsi pl, és kalóriában is kevesebb ha nem olajban sütöd ki. Persze olykor olajban is sütök, kókuszolajat főzéshez pl.

- Habarás: ha lehet kerülöm a lisztes habarást, rántást meg pláne. HA olyan kaja, sűrítheted a saját magával azzal, ha kiveszel egy kis adagot és pürésíted.



A lényeg, hogy a zödségek legyenek ott minden étkezésnél mint köret: én nem vagyok széndhirdát ellenes, tehát az én tányéromon is ott egy kis rizs, vagy bulgur pl. Kell tényleg.


Ezekkel én és a párom is szépen haladunk, koplalás nélkül. (Ő is edz emellé és én is persze) Jobban érzem magam a bőrömben így.

2019. ápr. 11. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!